Українські військові попросили Apple забрати з реклами "російського кіборга"


Українські кіборги написали відеозвернення до компанії Apple, у якому попросили забрати із рекламного ролика згадку про "російського кіборга".

"Привіт, Apple. Вам пише кіборг із Росії…", – такими словами починається промо-ролик Apple Watch Series 3. пише Українська правда. Життя.

Різні люди у ньому читають фрагменти листів до розробників компанії, дякуючи їм за Apple Watch, які поліпшують їхні життя.

У відео знявся російський ведучий із протезом Дмитро Ігнатов. Ногу Ігнатов втратив під час нещасного випадку на службі в армії Росії у 2012 році.

Коли він проходив повз великий причіп з ракетами С300, на нього впала ракета, яка була неправильно встановлена.

У ролику він дякує за те, що завдяки Apple Watch стає кращою версією себе. Кіборгом Ігнатовміг себе назвати через те, що має одну штучну кінцівку.

Українські кіборги обурилися появою "російського кіборга" у рекламі Apple.

Скріншот із відеоролика українських кіборгів

У відеозверненні вони вирішили пояснити, чому так відреагували, тож розповіли, що у 2014 році Російська армія вдерлась на територію України, і кожен із них пішов її захищати.

 

"Росіяни самі назвали мене кіборгом, тому що я виживав настільки довго, що вони не могли у це повірити. Я боровся кожну ніч та день, бо за моєю спиною стояла вся країна. Я не міг відправити SOS зі свого Apple Watch, бо сам був тим, хто прийшов на порятунок. Я не слідкував за годинами свого сну, тому що не пам'ятаю, чим спав тоді взагалі. Ми боролися за Донецький аеропорт 242 дні, аж доки не впали його стіни", – йдеться у відео.

У ролику-відповіді, який ініцювали "Побратими", а зняв безкоштовно телеканал "Прямий", учасники бойових дій за Донецький аеропорт розповідають, що понад 10 тисяч українців було вбито від 2014 року дотепер.

"Доки у моїй країні йде війна, частина її території окупована, а частина анексована Російською Федерацією. Доки людей убивають, катують та викрадають, ваша компанія свідомо чи не свідомо підтримує пропаганду Росії у війні проти нас.

Ви зробили це застосовуючи словосполучення "російський кіборг". До речі, той залізничний вокзал (у Києві) у вашому відео досі працює, бо я його захистив".

Українські кіборги закликали терміново виправити рекламний ролик та письмово перепросити у кіборгів – живих та полеглих.