Українці з Китаю записали зворушливу пісню про коронавірус


Четверо українців, які працюють у Китаї, записали зворушливу пісню про коронавірус. У такий спосіб музиканти вирішили підтримати країну, охоплену хворобою. Композиція "Повір" звучить китайською мовою.

Детальніше про це та ситуацію у Китаї в прямому ефірі 24 каналу розповів Тарас Куценко – один з авторів композиції. Він є одним із виконавців, а також художнім керівником та диригентом оркестру тамтешньої філармонії. 

Місто, в якому живе Куценко, розташоване приблизно за 700 кілометрів від Уханя, в якому спалахнув коронавірус. За його словами, паніки серед місцевих мешканців вже немає. Залишилось лише усвідомлення того, що трапилося в країні.

"Пісню я написав, коли розпочалася епідемія коронавірусу. Її текст наголошує на тому, що все в наших руках. Що нам потрібно вивчити цей урок, який надала природа. А також поважати один одного, любити свою країну та світ, в якому живемо", – пояснив він.

Українець зазначив, що місто, в якому він живе, розташоване навколо гір, це виявилося захистом від зони епідемії. Але люди постійно пересуваються по Китаю. Тож увагу на це зараз звертають дуже сильно. Уряд міста робить все можливе, аби вірус не розповсюджувався.

"Наш оркестр та наші будинки розташовані в захищеній зоні університетського містечка. Ніякої загрози для нас вже немає. У місті зараз вже спокійно, всі люди носять захисні маски, майже у всіх великих містах волонтери перевіряють температуру тіла", – додав він.

Читайте нас у Facebook, Telegram та InstagramЗавжди цікаві новини!