«Укравтодор» запустив у тестовому режимі інтерактивну карту ремонту доріг


Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») запустило в тестовому режиміінтерактивну карту з інформацією про ремонт автомобільних доріг.

Як повідомив виконувач обов’язки голови «Укравтодору» Євген Барах, на карту нанесені всі ділянки доріг, на яких виконується поточний і середній ремонт, з відповідною інформацією про час початку робіт, загальну вартість, проектно-кошторисну документацію, кілометраж, генпідрядника, пише Радіо свобода

Також під час засідання Кабміну до Бараха звернувся міністр культури України Євген Нищук із проханням звернути увагу на проблеми з під’їздами до національних заповідників, музеїв і замків. 

На початку червня Кабінет міністрів України ухвалив рішення спрямувати 1,5 мільярда гривень на ремонт доріг за рахунок реструктуризації кредитів, залучених у попередні роки «Укравтодором».

Наприкінці 2015 року Міністерство інфраструктури оприлюднило онлайн-мапу ремонту доріг в Україні.

Щорічні збитки внаслідок неналежної експлуатації автошляхів у відомстві оцінили сумою до 3 мільярдів гривень. За даними «Укравтодору», понад 97% доріг загального користування потребують поточного середнього та капітального ремонту.