Укрзалізниця придумала спосіб боротися з "квитковими підприємцями"


"Укрзалізниця" через активність перекупників залізничних квитків припиняє повернення проїзних документів через інтернет до 14 січня.

Про це повідомив директор з пасажирських перевезень і сервісу компанії Ігор Романків на залізничному порталі "Магістраль", пише Gazeta.ua.

"Коли за 45 діб був відкритий продаж квитків на 29 грудня, вагони розкуповувалися на 100% за 10 хвилин. Тобто хтось сидів перед монітором і чекав, коли в системі з'являться передсвяткові рейси. Погодьтеся, такі чіткі плани можуть мати лише студенти. 50% людей не можуть знати за 45 днів, чи буде у них можливість 29 грудня в конкретний час відправитися в подорож ", - розповів він.

Повідомив також, що виявили окремі електронні адреси, на які скуповували велику кількість квитків. Багато проїзних документів оформляли на пасажира, у якого замість імені і прізвища було зазначено "ААА". При блокуванні цього "прізвища" з'являлися інші набори випадкових символів. У кожному вагоні на пасажира з вигаданим ім'ям бронювалося по чотири-вісім квитків.

Аби уникнути таких зловживань вирішили припинити повернення квитків через інтернет.

"Основною умовою здачі квитка в касу є надання документа, що посвідчує особу", - додав він.

Наголосив, що реальні пасажири зможуть у разі зміни своїх планів здати квиток в касу "без проблем і черг".

18 грудня "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків до свят на 36 додаткових поїздів в найбільш популярних напрямках.