Уляна Супрун пояснила, чому в лікарів такий почерк, який нереально розібрати


Якщо ви бодай раз мали справу з лікарями – ви намагалися в цих каракулях знайти зрозумілі для себе букви, щоб скласти їх у слова. Не кажучи вже про речення.

Уляна Супрун вирішила пояснити, чому лікарський почерк просто неможливо зрозуміти, пише Максимум.

Почнемо з того, що вона наводить сумну статистику. Тисячі лікарських помилок трапляються у всьому світі саме через нерозбірливий запис назви або дозування лікарського препарату. У звіті National Academies of Science's Institute of Medicine (США) йдеться про те, що близько 1,5 мільйона пацієнтів щорічно травмуються через це. Причому, мова йде навіть про летальні наслідки.

Окрім здоров'я, пацієнти несуть ще й матеріальні збитки. У звіті йдеться про те, що пацієнти щороку переплачують по 3,5 мільярда доларів на рік через почерк лікарів.

Так, чому ж лікарі пишуть так, що їх не можуть зрозуміти, навіть, колеги? Уляна Супрун запевняє, що це відбувається аж ніяк не навмисне. Здебільшого причиною такої нерозбірливої писанини є її кількість та темпи, у яких, як правило, працюють лікарі. Зокрема, наголошує вона, лікарі вимушені швидко писати в пікові години навантаження. Також почерк може бути таким і через банальну втому.