Урбаністи з цілого світу вчитимуть франківців, як робити місто комфортним для мешканців


З 12 по 20 серпня в Івано-Франківську пройде урбан-фестиваль "Сеанс міського сканування".

Як розповів один з організаторів Олександр Шевченко, фестиваль покликаний показати франківцям, що рішення щодо комфортності міста, можуть походити від мешканців, інформує кореспондент Бліц-Інфо

В рамках фестивалю пройде 12 воркшопів у різних локаціях міста. Їх проведуть запрошені урбаністи, архітектори, музиканти, садівники та фотографи з 7 країн світу.

"Воркшопи будуть дуже різні. Наприклад залізничну станцію "Бистриця" будуть оживляти музиканти з Камянця-Подільського. Також буде велика кількість дискусій, презентацій та інших цікавих подій. Навіть моя бабуся зможе прийти на "Промприлад" і наочно побачити, що таке урбаністика", - каже Шевченко. 

Запрошені на фестиваль іноземні урбаністи пояснили, чому настільки важливо проводити такі фестивалі.

"Ми живемо в переломний момент коли більшість населення переселились у міста. Тому від того, як ми будемо організовувати життя в них, залежить, як буде розвиватися світ в майбутньому"- каже гість з США Едуардо.

Для зручності учасників та гостей фестивалю організатори розробили спеціальний безкоштовний мобільний додаток під назвою City Skanning (на Google Play та App Store) в якому можна дізнатися про подію, час її проведення та отримувати нагадування про її початок.