Увага преси сполохала забаганки заступниці голови прикарпатської облради Ольги Галабали?


Ремонт у кабінеті заступниці голови Івано-Франківської обласної ради Ольги Галабали від «Волі» буде значно біднішим, аніж планувалось раніше. Ламінату та зміни дверей вже не буде. Замість 25 розеток – тільки дві додаткові. Та й гроші на ремонт вирішили використати не з обласного бюджету, а з власних коштів КП облради з експлуатації майна.

Про це йдеться у відповіді на запит кореспондента Бліц-Інфо від комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна щодо ремонту у заступниці голови обласної ради.

Нагадаємо, кілька тижнів тому в кабінеті заступниці голови обласної ради розпочали масштабний ремонт. За джерелами Бліц-Інфо, Ольга Галабала запланувала повністю змінити інтер’єр робочого приміщення: перефарбувати стіни, постелити ламінат на паркет, встановити нові двері та 25 розеток, змінити світильники, частину меблів позбутись, а частину – відреставрувати. До всього ще й вирішила поставити у кабінеті диван «для релаксації». А допомагати ідеями навіть приїжджав дизайнер з Києва.  

Навіть важко підрахувати, скільки такі забаганки могли вартувати бюджетних коштів. Адже тільки на матеріали потрібно було близько 50 тисяч.

Втім, пізніше Ольгу Юрівну переконали зробити ремонт значно біднішим. І схоже, що саме через увагу преси. Спочатку Галабала вирішила відмовитись від скляних дверей. Тим не менш реставрацію меблів, ламінат, який мали стелити зверху по паркету та кількість розеток, як для комп’ютерного класу все ж мали робити.  Про такі плани Галабала розповідала кореспонденту Бліц-Інфо ще минулого тижня. Втім, вже за кілька днів заступниця голови передумала. Тож тепер замість нового ламінату у кабінеті вирішили привести до ладу дубовий паркет – шліфування та фарбування виконають працівники комунального господарства. До слова, лак для паркету Ольга Юрівна має придбати самостійно, оскільки забагла, щоб він був незвичного сірого кольору. Та в комунальному підприємстві такий купувати відмовились, аргументуючи його дороговизною та посилаючись на контролюючі органи.

Треба нагадати, минулого тижня Ольга Галабала запевняла, що відновити паркет буде значно дорожче, тож саме бажанням зекономити вона вирішила постелити ламінат. Втім, ця інформація не відповідає дійсності. Адже згідно розрахунків комунальників, відновлення паркету коштуватиме орієнтовно п’ять тисяч гривень, натомість тільки придбання ламінату – понад 13 тисяч. Різниця й не для математиків очевидна.

Ще одну забаганку - так званий «диван для релаксації» Галабалі теж доведеться придбати самостійно. А от полички замість великої шафи замовили за бюджетні гроші. А точніше, за власні кошти підприємства з експлуатації майна, зокрема одержані від короткострокової оренди залу «Арени-Центр». А шафа тепер стоятиме в підвалі.

Слід додати, реставрувати столи у комунальному підприємстві Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна відмовились, аргументуючи відсутністю майстрів відповідної кваліфікації та спеціального устаткування. Тож реставрацію Галабалі теж доведеться робити за власні кошти. До слова, заступниця голови облради раніше у соцмережі запевняла, що допомогти з ремонтом у її кабінеті безкоштовно погодилась команда ГогольФесту. Мовляв, у рамках експерименту над кабінетом чиновника. Начебто саме вони – ті дизайнери з Києва. Втім, якщо згадати, що обласна рада має виділити з бюджету 95 тисяч гривень на проведення цього фестивалю, то тут пахне не так експериментом, як зловживанням службовим становищем та корупцією.

А загалом сума коштів на придбання матеріалів для виконання ремонтних робіт, орієнтовно становитиме 16 тисяч грн. Саме таку суму називають у комунальному підприємстві, що виконує ремонтні роботи. Втім, зауважують, остаточна сума матеріалів буде встановлена після завершення ремонтних робіт.  До слова, навіть таким зменшеним витратам комунальники не зраділи, адже гроші могли б піти на щось корисніше. Наприклад, на ремонт фасаду будинку на Незалежності, 5, карнизи якого несуть вагому загрозу для перехожих.

Адже ремонт у кабінеті заступниці голови обласної ради Ольги Галабали проводився всього 2,5 роки тому – у 2013. Тож очевидно, що не був робочою необхідністю, а швидше забаганкою його власниці.

До теми: Особиста забаганка чи робоча необхідність? У кабінеті заступниці голови облради Ольги Галабали розпочали ремонт