В Апеляційному суді облаштували підйомник для людей з інвалідністю


Апеляційний суд в Івано-Франківську став доступнішим. Не так для пересічних громадян, як для маломобільних груп населення. При вході тут облаштували спеціальну платформу. Вона дозволяє людині на візку легко піднятися сходами.

Іванофранківець Віталій Палков уже встиг протестувати новий механізм. Каже, останнім часом у місті активно облаштовуються пандуси та інші споруди для зручності людей з інвалідністю. Однак, таким підйомником користується вперше, інформує ВЕЖА.

Облаштування підйомної платформи обійшлося Апеляційному суду у 340 тисяч гривень. Із такого нововведення, запевняють у будинку правосуддя, лише починають роботу над доступністю будівлі для людей з обмеженими можливостями. Тут уже почепили на дверях написи шрифтом Брайля, аби особи із вадами зору без труднощів змогли знайти потрібний кабінет. У планах, кажуть, створити також парковку для осіб з інвалідністю. Втім, поки не можуть отримати дозвіл на це міської влади.

Однак, до цього питання, запевняють в апараті суду, ще повернуться. А поки завершують розпочаті роботи. Зокрема, з облаштування санвузла для маломобільних груп.