В аукціоні на будівництво мосту через Бистрицю перемогла фірма з сумнівною репутацією


Сьогодні, 13 вересня відбулися торги на проведення робіт з будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вул. Хіміків-Надрічна.

Замовником будівництва виступає Управління капітального будівництва міськвиконкому. Очікувана вартість будівництва 206 млн. 600 тис. грн., інформує Бліц-Інфо.

Як відомо на тендер подали документи чотири компанії:

  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МСУ-2" (Київ), 
  • АЛКЕ ІНШААТ САНАЙЕ ВЕ ТІДЖАРЕТ (Азербайджан)
  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 112" (Бровари, Київська обл.)
  • ТОВ ПБС (Івано-Франківськ).

Як повідомляється на Prozorro, заявки ТзОВ "МСУ-2" та АЛКЕ ІНШААТ САНАЙЕ ВЕ ТІДЖАРЕТ відхилені від участі у торгах. Зокрема пропозицію ТзОВ "МСУ-2" відхилили через відсутність календарного плану виконання робіт, а пропозицію АЛКЕ ІНШААТ САНАЙЕ ВЕ ТІДЖАРЕТ відхилили через відсутність дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки. Тож до участі в торгах допустили тільки ТзОВ "МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 112" та ТОВ ПБС.

Відповідно до даних Prozorro, найнижчу ціну на торгах - 120 мільйонів запропонувало ТзОВ "МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 112". Втім говорити про перемогу компанії говорити ще зарано, адже тепер пропозицію ще має перевірити тендерний комітет.

Зважаючи, що компанія так різко скинула ціну задля виграшу в тендері (з 198 млн. 822 тис. 433 грн. до 120 млн.), кореспондент Бліц-Інфо перевірив дані про ТзОВ "МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 112" у відкритих реєстрах. 

За даними Міністерства юстиції компанія ТзОВ "МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 112" зареєстрована у місті Бровари Київської області. Кінцевим бенефіціаром вказаний мешканець Вінниці Бабіцький В'ячеслав Юрійович.

За даними Наші гроші броварська фірма «Мостобудівельний загін №112» є правонаступником однойменного дочірнього підприємства ПАТ «Мостобуд» екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса. Зараз її засновником є вінницьке ТОВ «Меткон Плюс» В’ячеслава Бабіцького зі статутним капіталом 1 тис грн.

Варто зауважити, що за даними контрагентів сервісу NOMISБабіцький В'ячеслав Юрійович є директором ще двох компаній: ПП "Промбудсервіс 2005" та ТЗОВ "Рідлей". 

Також за даними Міністерства юстиції, на ТзОВ «Мостобудівельний загін №112» з 28 березня 2011 року до 28 липня 2017 року відкриті більше сотні виконавчих проважень.