В Богородчанському районі заборонять усе російське?


Від закликів до свідомості людей не купувати російські товари до вирішення цього питання на законодавчому рівні перейшли депутати Богородчанської районної ради.

Розглянувши на сесії пунктом 1 порядку денного питання «Про заборону торгівлі на території району споживчими товарами, виробленими в Україні і російського походження, вони, зокрема, виріщили звернутися до підприємців, підприємств та інших об’єктів господарювання з відповідною вимогою, замінивши їх на період проведення АТО товарами, виробленими в інших країнах, пише Стик.

Також направлено звернення до Верховної Ради України про внесення пропозицій Раді національної безпеки і оборони України щодо заборони продажу товарів держави-агресора на всій території нашої країни.

Ще одне звернення до ВРУ стосується пропозицій щодо розроблення законодавчих актів, які забезпечать націоналізацію підприємств-монополістів, власниками яких є громадяни та суб’єкти господарювання Російської федерації. 

Зауважимо, що на території Богородчанського району в селі Стара Гута розташовано пансіонат «Гута», який належить одній російській нафтовій компанії. Нещодавно виникла ідея перетворити його в медико-реабілітаційний центра для учасників українсько-російської війни. Питання тільки полягає у тому, щоби забрати його у власність територіальної громади нашої області.