В центральній лікарні Івано-Франківська відкрили сучасне відділення для реабілітації


Нові меблі, сучасне обладнання, комфортні палати та приємний інтер’єр. Працівники новоствореного фізіотерапевтичного та реабілітаційного відділення Центральної міської клінічної лікарні подбали про все. І про користь лікувальних послуг, і про комфорт своїх пацієнтів.

Проект лікувального центру розробили ще вісім років тому. Втілити його в життя вдалось лиш нині. Основним завданням, кажуть медики, було зорганізувати параклінічні відділи в одному місці. Адже досі вони були розкидані по різних корпусах.

Серед працівників відділення – кваліфіковані масажисти та інструктори з лікувальної фізкультури. Щоправда, цілісна реабілітація, кажуть у медзакладі, потребує ще роботи рефлексотерапевта. А такого фахівця у лікувальній установі наразі немає. Попри це, якість надання медпослуг тут виграє. Не лише на міському, а й на обласному рівні.

Гордістю працівників новоствореного відділення є кабінет кінезо- та механотерапії. На перший погляд – звичайний спортзал. Втім, тут – єдине в області комп’ютерне атракційне витяжіння. Установка допомагає лікувати болі в спині. А в терапії остеохондрозу – взагалі незамінна, стверджують медики. Окрім серйозних процедур, тут пропонують і нетрадиційну реабілітацію – ігрову. Своєрідна фізкульт-хвилинка. Під керівництвом інноваційної системи «Кінект» пацієнт виконує фізичні вправи. А вмонтовані у пристрій камера та лазерний промінь фіксують кожен рух людини. Та відображають його на екрані.

Реабілітацію у цьому відділенні щодня проходять від 70 до сотні людей. Відтак, створити для них належні умови лікування – першочергове завдання, наголошують у Мерії. Втім, на одному медзакладі міська влада не має наміру зупинятися.

Між тим, з міського бюджету уже виділили близько 18 мільйонів гривень. На розвиток місцевої медицини.