В Долині дітлахи пустуючи постійно ламають пішохідний фонтан


Медова алея – одне з найулюбленіших місць відпочинку долинян та гостей міста.

"Неповторного шарму цій відпочинковій зоні надають красиві лавки, клумби, світильники. Без перебільшення,  серцем є сучасний пішохідний фонтан. Вдень дарує прохолоду, а увечері ще й перемінюється різними кольорами. Не кожне місто може похвалитися таким гарним фонтаном, та ще й з музичним озвученням. Коли мова йшла про будівництво, враховувалось також й те, що він буде безпечним для дітей і дорослих. Водночас, конструкція фонтану є такою, що вимагає бережного ставлення. Та, на жаль, не всі це розуміють, не всі прагнуть зрозуміти", - йдеться на сайті Долинської міської ради.

Зокрема в міській раді наголошують, що дітлахи бавляться поміж струменів водограю і декотрі у водяні отвори стають ногами, зупиняючи напір води, запихають поліетиленові пакети, порожні пачки від чіпсів-сухариків та інше сміття. А в той час дорослі спокійнісінько за тим спостерігають і не кожна мама чи бабуся підійде та дасть зауваження, пояснить, що так робити не можна. Інколи по-варварськи поводяться й дорослі.

"В результаті механічних пошкоджень у фонтані забиваються форсунки, виходить з ладу інше обладнання, поверхневі конструкції та елементи. Тоді його доводиться зупиняти на вимушений ремонт. Звертаємось до всіх, хто відпочиває на Медовій алеї: аби не було частих ремонтів фонтану – бережно ставтесь до нього, і до всього, що тут збудовано. Час усвідомити, що це – спільне майно громади, яке має надійно слугувати для всіх і для кожного", -закликають у міськраді.