В голови Івано-Франківського суду новий заступник


Сьогодні, 23 листопада в Івано-Франківському міському суді провели вибори голови суду.

За правилами, пропонувати свою кандидатуру на посаду голови можуть тільки ті судді, в яких чинні повноваження.  У голосуванні взяли участь 18 суддів, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Присутні на виборах запропонували єдину кандидатуру Тараса Антоняка. Відтак, за його кандидатуру проголосували 16 суддів, ще двоє утримались.

Тож новим головою Івано-Франківського міського суду терміном на три роки став Тарас Антоняк. 

Після обрання головою суду, Тарас Антоняк запропонував дві кандидатури на посаду свого заступника: Олега Лазаріва та Дмитра Руденка.

Обидва кандидати зауважили, що вони молоді і амбіційні, а також мають багато ідей щодо подальшого розвитку міського суду.

Після виступів кандидатів судді приступили до голосування. За результатами волевиявлення служителів Феміди, Олег Лазарів отримав 13 голосів "за". Дмитру Руденку свою підтримку під час голосування висловили 4 суддів. Ще один суддя утримався.

За результатами голосування заступником голови міського суду став Олег Лазарів. Треба нагадати, Лазарів на минулих виборах теж претендував на посаду заступника. Втім, тоді судді підтримали Тараса Антоняка. 

Як відомо, попередній голова суду Лев Кишакевич був обраний 28 квітня. Проте у зв'язку  з тим, що він став суддею Верховного Суду, посада голови стала вакантною. 11 листопада Кишакевич разом із іншими суддями склав присягу. Слід зауважити, Тарас Антоняк був попередником Кишакевича. Він очолював міський суд з 2014 до 2017 року.