В інтернеті з’явилися панорами “Буковеля” та “Драгобрата”


епер користувачі можуть не виходячи з дому помилуватися схилами Карпат, вивчити гірськолижні траси або просто прогулятися мальовничими околицями.

На Яндекс.Картах з’явилися панорами гірськолижних курортів “Буковель” і “Драгобрат”. 

Поціновувачам активного відпочинку панорами допоможуть спланувати подорож. Наприклад, вибрати готель або колибу та дізнатися, чи є поблизу прокат і лазня, щоб зігрітися. А справжні шанувальники екстремального спорту мають можливість підібрати таке житло, щоб можна було одразу за дверима стати на сноуборд і доїхати прямо до підйомника.

(Увімкніть показ зображень, щоб побачити скріншот)

 

Панорами знімали у другій половині грудня 2014 року. Команда “Компанії neq4” зробила майже 14 тисяч фотографій, із яких за допомогою алгоритму зібрали 3489 панорам. За тиждень знімальна група подолала понад 100 кілометрів: пішки, на лижах і машиною.

“Це перші суцільні панорами “Буковеля” і “Драгобрата”, доступні в інтернеті. Вони дозволяють здійснювати віртуальні прогулянки курортами, а не просто переглядати панорамні знімки об’єктів із різних точок, — розповідає менеджер картографічних сервісів Яндекс.України Дмитро Мельник. — Знімати панорами у горах було важко. Туди непросто дістатися, постійно змінюється погода, а світловий день — короткий. Те, що у місті можна зробити протягом кількох годин, у горах розтягується на кілька днів”.

Крім панорам, на maps.yandex.ua можна подивитися детальні схеми “Буковеля” і “Драгобрата” з об’ємними будівлями, а також супутникові знімки курортів. Об’єкти інфраструктури, зокрема підйомники, канатні дороги, готелі або магазини, позначено на картах, тому знайти їх буде нескладно.

Репортер