В Івано-Франківській облраді дискутували, чи варто відміняти пришкільні табори


Сьогодні, 22 березня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, податків та фінансів.

Серед іншого, депутати розглянули календарний план заходів на 2017 рік обласної цільової соціальної програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами заступника директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики  Івана Будзака, цьогоріч планується придбати 1020 путівок, щоб оздоровити дітей.

Окрім того, цього літа при школах поведуть велику кількість мовних таборів.

Водночас депутат Василь Попович запропонував повністю відмінити пришкільні табори, мовляв вони зовсім не потрібні, а особливо у селах. Підтримав його і голова комісії Микола Палійчук. Він припустив, що пришкільні табори потрібні тільки для галочки, які діти повинні відходити. Тож запропонував зробити їх добровільними.

Натомість, за словами депутата Олександра Левицького, не всі діти мають відповідний батьківський вплив, тож відміна пришкільних таборів зовсім недоречна. Тож вважає, що це питання варто розглянути на іншій депутатській комісії.

«Головне щоб це не було під примусом. Хто має бажання прийти і провести чотири години в школі, нехай приходять. Не потрібно нікого заставляти», - вважає заступник голови облради Василь Гладій.