В Івано-Франківську 90% будинків не пристосовані для потреб маломобільних груп


Цього року в Івано-Франківську виконали чималий масштаб робіт із забезпечення доступності міста для людей з особливими потребами.

Зараз у місті працює майже 80 світлофорів зі звуковим сповіщенням. Вперше заклали у бюджеті на 2018 рік 100 тисяч гривень на транспортні послуги для людей з інвалідністю та важко хворих. Також цього року у місті з'явилась вбиральня повністю пристосована для маломобільних груп. Про це в мережі Facebook повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Проте змушені визнати, що цього вкрай мало для того рівня доступності, який можемо спостерігати в країнах Західної Європі. У Франківську 90% житла, це стосується і новозбудованого, не пристосовані для маломобільних груп. Тому з одного боку мусимо розробити чіткий контроль департаменту архітектури за нормами доступності, з іншого - впровадити програму облаштування пандусів для вже зведених будинків.Також наступного року беремось будувати спільно з румунами сучасний освітній центр для діток з особливими потребами", - написав мер.