В Івано-Франківську 97% літніх майданчиків працюють з правопорушеннями


В Івано-Франківську з 8 липня свою роботу розпочала спеціальна комісія, що перевіряє на факт дотримання усіх норм законодавства літні кафе під відкритим небом. За цей період спеціальною комісією перевірено в 41 літній майданчик.

Про це повідомив на сьогоднішній оперативній нараді в Івано-Франківського міського голови  в.о. начальника управління торгівлі Віктор Рараговський, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, здебільшого перевірялись майданчики у центральній частині міста - Площа Ринок, Вічевий майдан та по вулиці Незалежності.

У склад комісії входить десяток контролюючих органів, серед яких працівники податкової, департаменту соцполітики, пожежної служби, архітектори а також інспектори санстанції та ветеринарної медицини.

Як повідомляє Віктор Рараговський, комісією зафіксовано різноманітні правопорушення. Щодо правил благоустрою 22 літні майданчики, з порушенням закону – 16, виявлено 34 незаконних працівників у кафе, з боку  санітарних вимог – 22, якість та безпека продукції – 1 майданчик також щодо протипожежної безпеки 19 літників.

«Спочатку комісія здійснювала перевірки щоденно, тепер – вибірково. Загалом у відсотковому відношенні 97%  літніх кафе працюють з порушеннями. Комісією виявлено лише три літні майданчики, що працюють з дотриманням усіх норм та вимог»

Наразі спеціальна комісія, власникам літніх майданчиків, вручені приписи та складені адміністративні протоколи на усунення порушень. Вже через десять днів комісія повторно перевірятиме чи усунули порушення власники кафе.