В Івано-Франківську чоловік посеред вулиці двічі пограбував медпрацівників


До поліції звернулася 62-річна місцева мешканка, повідомивши про те, що повертаючись ввечері додому на одній із вулиць міста до неї підбіг невідомий чоловік і силоміць вихопив із рук сумочку.

В сумочці знаходився гаманець з грошима в сумі 100 грн., мобільний телефон «Нокіа», лікарська печатка та прилад фонендоскоп (для вислуховування шумів внутрішніх органів: легенів, серця, судин, кишечника тощо) після чого з місця події втік.

В ході проведення першочергових пошукових заходів правоохоронці встановили особу грабіжника. Ним виявився 21-річний місцевий мешканець, який уже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів.

У скоєному зловмисник зізнався правоохоронцям та повідомив, що крадену сумку одразу ж викинув, грошові кошти витратив на власні потреби, а мобільний телефон правоохоронці вилучили у нього та повернули власниці.

Крім того, в ході проведення слідчих дій, правоохоронці встановили причетність зловмисника до вчинення напередодні ще одного грабежу. Підозрюваний таким же способом поцупив в 63-річної місцевої мешканки сумочку з грошовими коштами, мобільним телефоном та лікарською печаткою.

За дивним збігом обставин жертвами нічного грабіжника стали медпрацівники, які йшли після роботи додому.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

СК ГУНП 
в Івано-Франківській області.