В Івано-Франківську чоловік заплатить штраф за незаконну ловлю раків


Заборону вилову прісноводних (річкових) раків під час нересту встановлено цього року в період з 17 вересня по 19 жовтня.

Проте не всі зважають на цю заборону. Таких рибпатрульні притягують до відповідальності, пише Бліц-Інфо з посиланням на рибпатруль.

Так, в ніч з 20 на 21 вересня уночі біля села Коростовичі Галицького району місцевий мешканець ловив раків із застосуванням підсвічування у Бурштинському водосховищі. При затриманні у нього виявлено 2 прісноводних раки.

На порушника складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штраф у розмірі 102 грн. Додатково чоловік має сплатити ще 51 гривню збитків, розрахованих за таксами: 1 рак незалежно від його розмірів "коштує" 25,5 гривень.

А 24 вересня близько 22:00 на озері в мікрорайоні "Пасічна" в межах Івано-Франківська затримано чоловіка, який підсакою встиг наловити 15 раків. На нього рибпатрульні склали адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Порушнику накладено штраф у розмірі 102 грн. та нараховано збитки в сумі 382,5 гривень. В підсумку ловля раків у заборонений час обійдеться рибалці сумою в 484,5 грн.

Світлина від Івано-Франківський Рибпатруля.