В Івано-Франківську фахівці говорили про розвиток економіки Долинського району


Під головуванням директора департаменту економіки облдержадміністрації Володимира Поповича відбулось чергове засідання робочої групи регіонального комітету з економічних реформ «Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції», на якому розглянуто питання щодо виконання Долинською райдержадміністрацією завдань та доручень Президента України з активізації розвитку економіки.

«Долинщина – перспективний район Прикарпаття в плані розвитку економіки, адже в порівнянні з минулими роками за перше півріччя вони мають 4 місце в області за показниками соціально-економічного розвитку. Проте для того, аби дати ще більший поштовх розвитку економіки та покращити економічне становище району необхідно спрямувати зусилля на диверсифікацію економіки», – наголосив директор департаменту економіки Володимир Попович.   

В ході обговорення члени робочої групи внесли певні рекомендації Долинській райдержадміністрації, зокрема порадили звернути увагу на зниження темпів розвитку промисловості та передбачити кошти у районному бюджеті 2014 року на підтримку розвитку підприємництва на Долинщині.

З метою покращення задоволення потреб населення у сільськогосподарській продукції, зокрема щодо існуючих цінових пропозицій, владі району порекомендували розглянути можливість налагодження міжрегіональної співпраці у цьому напрямку, а також активізувати роботу щодо виконання програми будівництва (придбання) доступного житла

Загалом же директор департаменту економіки Івано-Франківської ОДА позитивно оцінив розвиток економіки району і наголосив, що позитивний ріст показників став можливим завдяки комплексному підходу до проблем. «Президент України поставив перед органами влади різних рівнів конкретні завдання щодо активізації розвитку економіки і для їх виконання ми маємо чималий потенціал, тож сподіваюсь що з підтримкою керівництва держави нам вдасться досягнути відповідних показників в економіці нашого краю та подолати усі труднощі», – підсумував В. Попович.