В Івано-Франківську надають безкоштовну психологічну допомогу бійцям АТО


Івано-Франківщина стала однією із п’ятнадцяти областей в Україні, де активно розпочав роботу реабілітаційний центр із надання безкоштовної психологічної допомоги «Крок на зустріч».

Центри створені за підтримки українських меценатів і наразі  активно співпрацюють з Міністерством  оборони України щодо створення єдиної системи реабілітації військових. Дана організація братиме участь у проведенні  круглих столів в НАТО, міжнародному Альянсі  спільно з  Групою Помпіду при  Раді Європи. У той самий час налагоджується контакти з Інститутом європейської демократії в Польщі. Метою їхньої роботи є повернення військовослужбовців до повноцінного життя за допомогою комплексної психологічної допомоги їм та їхнім сім’ям.

Спеціально відібрані і підготовлені професійні психологи, які мають базову психологічну освіту, другу психотерапевтичну освіту і пройшли спеціалізоване навчання по роботі з кризовими станами та психотравмуючими подіями, допомагають  постраждалим від військових дій у зоні проведення АТО, зокрема, військовослужбовцям та  їхнім сім’ям (дружинам, матерям, дітям, друзям та родичам), біженцям і переселенцям, волонтерам та медикам, працівникам служб екстреної допомоги.

За інформацією працівників центру, окрім психологічної допомоги, учасники військових дій мають змогу отримати вичерпні інформаційні консультації,  взяти участь у групах підтримки різного формату, а саме: емоційного вигорання,  для дружин бійців,  дітей,  військовослужбовців, а також на відновлення енергетичного та емоційного балансу. Разом з тим, благочинці надають  сімейну консультацію та допомагають подолати проблеми пов’язані з психологічним станом: тривогу, страх, безсоння,  відчуття безсилля і безвиході, хронічну втому, негаразди у стосунках з чоловіком, дітьми, з колегами по роботі, емоційне і фізичне виснаження, паніку, зневіру, страх за майбутнє, неконтрольовані злість та агресію.

Звернутися до центру можна:

ТЕЛ. ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ ЦЕНТРУ +38 (044) 222-90 – 94

ТЕЛ. ЦЕНТРУ В ІВАНО - ФРАНКІВСЬКУ : +38 (093) 204-79-02

АДРЕСА В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ: вул. М.ПІДГІРЯНКИ, 23 А

(біля паспортного столу)

НАШ САЙТ: http://www.krokcenter.org