В Івано-Франківську найкраще виплачують заробітну плату


Про це повідомив заступник директора департаменту соціальної політики міськвиконкому Василь Семенюк.

За його словами, станом на перше вересня у бюджетних установах і комунальних підприємствах заборгованість із виплат заробітної плати відсутня, а на решті підприємств вона не збільшується, пише ЗК.

«Ситуація із виплатою заробітної плати та зменшенням заборгованості є стабільною і покращується», – наголосив В.Семенюк.

Він зазначив, що впродовж дев’яти місяців повністю вдалося погасити заборгованість із виплати зарплат на шести підприємствах. Наразі загальна заборгованість ще складає 3 млн. 499 тис. 100 грн, але підприємства її потроху погашають.

Зокрема, за словами В. Семенюка, 63-й котельнозварювальний завод зменшив заборгованість із зарплат із п’яти мільйонів до 500 тисяч гривень. Натомість складною залишається ситуація з виплатою зарплат на заводі «Пресмаш», де заборгованість у понад два мільйони гривень утворилася через корпоративний спір.

Водночас, як повідомив заступник міського голови з питань економіки Богдан Білик, завод «Пресмаш» визнано банкрутом і незабаром до нього буде застосована процедура санації, тож ситуація там покращиться. «Скоро у нас не буде жодного підприємства, яке за показниками заборгованості з зарплат тягнутиме місто донизу», – запевнив економічний віце-мер.