В Івано-Франківську обговорили розвиток новоутвореної Коломийської ОТГ


12 жовтня в ОДА відбулася нарада, де були розглянуті проблемні питання функціонування новоутвореної Коломийської об’єднаної територіальної громади.

Про це Бліц-Інфо повідомили в прес-службі ОДА.

Цей захід відбувся під головуванням заступника голови облдержадміністрації Богдана Кобилянського та за участі керівників структурних підрозділів  облдержадміністрації, Коломийської міської ради, Коломийської і Надвірнянської РДА, територіальних підрозділів ЦОВВ, центру розвитку місцевого самоврядування, регіонального відділення Асоціації міст України, депутатів обласної ради.

Богдан Кобилянський наголошував, що головною метою сьогоднішньої наради є розгляд широкого спектру питань життєдіяльності Коломийської ОТГ.

«Вирішення господарських питань громад краю вбачаю у забезпеченні прийняття компромісних рішень, покликаних врегульовувати ті чи інші проблемні питання. Сподіваюся на продовження прозорого діалогу між ОДА та об’єднаними територіальними громадами», - наголошував посадовець.

Важливо зазначити, що на цьому заході були розглянуті та обговорені питання механізмів призначення субсидій, виплати соціальних допомог пільговим категоріям населення Коломийської ОТГ органами соціального захисту.

Далі мова йшла про реєстрацію місця проживання, виготовлення громадянам ID карток, вчинення нотаріальних дій , реєстрацію актів цивільного стану на території сіл, що приєдналися до Коломийської об’єднаної територіальної громади, оформленню документів з продажу та купівлі земельних ділянок.

Велику увагу було приділено освітній галузі цієї ОТГ, зокрема, наданню освітньої субвенції. Також йшлося про функціонування закладів культури з нового року та передачу об’єктів закладів культури в управління Коломийської міської ради ОТГ.

Підводячи підсумки наради, Богдан Кобилянський зауважив:

«Завданням кожного з нас є покращення життя громадян та соціально-економічний розвиток області. Ми маємо чітко бачити коло проблемних питань ОТГ та вміти зосереджувати зусилля усіх служб для їх ефективного вирішення. Кожен із присутніх знає проблеми та інтереси громад як ніхто інший, – і саме на це має працювати».