В Івано-Франківську обвинувачуваний у хабарі Жовнір розкаявся у злочині


В Івано-Франківську відбулося судове засідання щодо начальника Івано-Франківського відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра.

У справі Зіновія Жовніра пом’якшуючою обставиною є щире його каяття. Тому прокурор переконаний, що серед доказів, які потрібно сьогодні дослідити достатньо заслухати показання підозрюваного та вивчити докази, які характеризують його особу, пише ГК

Оскільки порядок розгляду буде спрощений, то в частині фактичних обставин справи (місце та час вчинення злочину) підсудний потім не зможе їх оскаржити. Зіновій Жовнір не проти.

“Будуючи на лаві підсудних я довго думав про події, які відбулись зі мною. Я не можу до кінця збагнути як це сталось. Щиро каюся. Я дійсно пообіцяв посприяти перед керівництвом Фонду державного майна про зміну способу продажу паперової фабрики, яка на той час неодноразово виставлялася на продаж, але на неї не було ніколи покупців. Мої повноваження не поширювалися на цю фабрику. За останні два місяці в СІЗО в мене покращився стан здоров’я. Все, що вказане в обвинуваченому акті, відповідає дійсності. Я дуже шкодую про вчинок, який я зробив. Це не повториться!” – зі сльозами на очах розкаюється Зіновій Жовнір. Каже, що щиро визнає свою вину.

Нагадаємо, прикарпатський високопосадовець вимагав 150 тисяч доларів у київського підприємця за зменшення вартості об’єкта нерухомості, виставленого на торги, та допуск до участі у них. Правоохоронці затримали хабарника під час одержання частини неправомірної вигоди у 20 тисяч доларів від посередника.