В Івано-Франківську офіцерів запасу навчають маркетингового менеджменту


У Центрі розвитку підприємництва «Бізнес–інкубатор» розпочалися заняття для офіцерів запасу в рамках міжнародного проекту «Програма НАТО–Україна з перепідготовки військовослужбовців».

На студентські лави сіли два десятки офіцерів як тих, хто вже звільнився з армії кілька років тому, так і тих, хто ще служить, але вже сьогодні замислюється над своїм майбутнім у цивільному житті, пише ТРК Вежа.

Колишніх офіцерів навчатимуть найкращі фахівці Інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі за програмою «Маркетинговий менеджмент».

«Маркетинговий менеджмент, як управління діяльністю – це спосіб мислення з орієнтацію на потреби ринку, ухвалення всіх управлінських рішень з урахуванням вимог ринку, постійна здатність до адекватних реакцій на його вимоги. Тобто це не тільки орієнтація особи-підприємця чи підприємства на внутрішні можливості, але й урахування зовнішніх умов здійснення такої діяльності», – зазначила завідувач кафедри маркетингу і контролінгу Ірина Перевозова.

На церемонії початку занять з вітальним словом до слухачів Програми та гостей звернувся керівник проекту від Наукового паку Київського національного економічного університету Вадим Козак. Він, зокрема, зазначив, що подібні навчання тривають в Україні вже 17 рік і на теперішній час організовані в 26 містах. Для слухачів навчання безкоштовне – весь тягар матеріальних витрат беруть на себе платники податків країн – учасниць НАТО.
По закінченню навчання кожен слухач отримає свідоцтво державного зразка, яке стане вагомим аргументом при подальшому працевлаштуванні та кар’єрному зростанні.

Як зазначив проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Олег Мандрик, завдання цієї і подібних програм допомогти колишнім військовослужбовцям інтегруватися в цивільне життя після закінчення служби, здобути ті знання, котрі їм потрібні для діяльності в нових умовах.

За даними Наукового паку Київського національного економічного університету, котрий співпрацює з Програмою НАТО-Україна, фахівці саме цього напрямку наразі потрібні в нашому регіоні, отже, відповідно, зможуть легше працевлаштуватися за новою професією або відкрити власну справу

Директор ІнЕУ Ліліана Гораль запевнила, що професорський склад Інституту економіки та управління в нафтогазовому комплексі, задіяний в проекті, докладе максимум зусиль, щоб навчання за програмою «Маркетинговий менеджмент» було для слухачів доступним, цікавим і корисним, а одержані знання – вагомою підтримкою у майбутньому.
Окрім того вона відзначила, що Центр розвитку підприємництва «Бізнес–інкубатор», створений за сприяння Фонду підтримки підприємництва та Івано-Франківської міської ради, обладнаний кабінетами для навчальних семінарів, консультацій, проведення ділових зустрічей та індивідуальними робочими місцями для майбутніх суб’єктів підприємницької діяльності з відповідним офісним обладнанням (персональний комп’ютер, гарнітура, принтер, ксерокс тощо) і висловила сподівання на продовження співпраці слухачів з Бізнес–інкубатором ІнЕУ у подальшому після завершення навчання за даною програмою.