В Івано-Франківську підлітки проведуть фестиваль про доросле життя


Відбудеться фестиваль «Майбутнєфест» 8 вересня на території Палацу Потоцьких. Організатори хочуть показати підліткам доросле життя цікавим та активним; нагадати, що майбутнє не обмежується вибором серед 3-4 популярних професій; підказати, як і в чому можна розвиватись, щоб робота відповідала захопленням, а життя приносило задоволення.

Основними локаціями заходу будуть 4 лекторії – розповіді успішних людей (як дорослих, так і підлітків) з найрізноманітніших сфер:  блогерів, бізнесменів, громадських діячів, письменників, мандрівників, спортсменів тощо. Окрім цього, будуть функціонувати інші локації, зокрема: Алея можливостей, Сушка мрій, фотозона, відпочинкова зона. Наприклад, Алея можливостей  - хороша нагода познайомитися з FLEX, Ротаракт, Пласт, CACTUS та іншими молодіжними ініціативами.

З одного боку, це профорієнтайійний фестиваль, з другого - це зовсім інший спосіб  молодих людей зрозуміти і створити своє майбутнє, почути досвід інших, знайти однодумців, отримати підказку та допомогу. Як-от на сушці мрій, де кожен охочий напише свою мрію і контакти на листку та повісить на сушку або здійснить чиюсь: поділиться досвідом, створить спільну команду для проекту, стане ментором, другом тощо.

Організатором Майбутнєфест є молодіжна ініціатива «Дубль N». Досі підлітки, об’єднані в організації з жовтня 2017 року, проводили не такі масштабні події, наприклад, вільний мікрофон, тренінги з актуальних компетенцій для підлітків віком 13-18 років, серію тренінгів з навичок 2020 року. Успіх цих проектів, які збирали десятки однодумців, надихнув на грандіозніший задум, яким і буде Майбутнєфест 8 вересня в Івано-Франківську.

«Навіть у свої 15-16 років ми знаємо, що доросле життя - це не обов`язково спрощена схема: школа - універ - робота – пенсія, - ділиться 16-літня співорганізаторка Іра Сеник. - Це не обов`язково банальна рутина: робота - дім - робота. Доросле життя дуже цікаве, лиш треба знайти своє майбутнє. Саме для цього і потрібен наш Майбутнєфест. Подія, яка зможе створити мрії та відкрити можливості перед її учасниками. Очікуємо як своїх ровесників, так і старших гостей».