В Івано-Франківську подбали про екологію реальними справами


В парафії Святого Юрія Побідоносця вірні цілою громадою зробили особливий подарунок місцевому храму. Цим незвичним подарунком стали світлодіодні лампочки.

У контексті відзначення «Часу відповідальності за створіння» (14 вересня – 17 жовтня) з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології відбувся подячний Молебень до Богородиці, повідомляють "Паралеллі".

Після Молебню до вірних звернувся о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології, який навів низку прикладів з повсякденного життя, якими християнин може оживляти свою віру в Бога та надавати своїм, на перший погляд незначним жестам, таким, як економія води та електроенергії, надприродного значення.

«Ми, як церковна громада, зібралися сьогодні тут, щоб через вручення цьому храму світлодіодних лампочок, у конкретний спосіб засвідчити нашу любов одне до одного, до теперішніх та прийдешніх поколінь та до всього Богом створеного світу, – сказав проповідник і додав: – Це освітлення протягом довгих років не лише допоможе заощаджувати кошти громади, але й при кожному ввімкненні продовжуватиме втілювати заповідь любові».

На закінчення цього духовно-екологічного заходу о. Володимир від імені громади та Екобюро вручив 27 таких лампочок священику Степану Рипньовському, який допомагає опікуватися місцевою громадою.