В Івано-Франківську показали кінохроніку про сто років історії міста


В Івано-Франківську презентували 45-хвилинну документальну кінохроніку з життя міста за 1917-2017 роки «Моє місто. Сто років на екрані».

Це унікальні кадри з часів панування Австро-Угорщини і Польщі, радянської і німецької окупації, незалежності України, найстаріше відео датується 1917 роком. До історико-мистецького проекту долучилися краєзнавці і журналісти, письменники, музиканти і меценати, пише Радіо Свобода.

Як розповів журналіст Тарас Зень, «найбільше відеоматеріалів вдалося роздобути в центральному державному кінофотофоноархіві України імені Пшеничного, проте, на жаль, там найбільше радянської кінохроніки, польського і австрійського періоду немає, тож використано ще більше десяти різних джерел».

За словами автора сценарію краєзнавця Івана Бондарева, задумали фільм як німе кіно: тільки кінохроніка і музика. До першого показу тексти написав письменник Тарас Прохасько.

Місцем першого показу став внутрішній дворик медичного університету (колишня будівля Станиславівської дирекції залізниць).