В Івано-Франківську покажуть фотовиставку Ігоря Гайдая «Обличчя Свободи. Майдан»


Книгарня «Є» та Івано-Франківська обласна організація НСФХУ запрошують на відкриття фотовиставки Ігоря Гайдая «Обличчя Свободи. Майдан», що відбудеться 7 квітня.

Зазирнути в обличчя української революції пропонує відомий український фотограф Ігор Гайдай. Посеред буднів Майдану йому вдалося відшукати “рідні очі” та увіковічнити їх у фотопроекті «Обличчя Свободи». Експозиція відкриється 7 квітня в галереї Книгарні «Є», пише Репортер.

За словами автора, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, проте всі герої експозиції є реальними учасниками Майдану. Їх фотограф зупиняв і фотографував просто на вулиці. На Майдані він спочатку був не як фотограф. Але згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей. У його фотовиставці – портрети українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також із Криму.

«Майдан зрушив з місця багато процесів у нашій країні, які давно не відбувалися. Там усі люди були братами, носіями свободи та європейських цінностей, таких як прозорий бізнес, нормальні стосунки між людьми та між людьми і владою, нормальне суспільство. Ці фото – для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події», – розповідає Ігор Гайдай.

Запрошуємо пригадати місяці доленосних змін і тих, хто їх втілив. Лише не хвильку відірвавшись від буденних революційних справ, герої Майдану постають перед камерою Ігоря Гайдая. У їхніх очах нема ні страху, ні докору, ні сумніву. Тільки віра. Віра у перемогу.

Виставка уже встигла побувати і за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни.

Виставка триватиме до 19 квітня. Вхід протягом всієї виставки – вільний.