В Івано-Франківську повністю завершили реставраційні роботи брами палацу Потоцьких


Реставраційні роботи, на пам’ятці архітектури брамі палацу Потоцьких, завершено.

Відновлена основна частина брами, а також кована металева огорожа головного фасаду комплексу. Роботи виконувались будівельно-реставраційною фірмою «Трансбуд», м. Львів (керівник В.Марцинюк) за проектом Державного науково-реставраційного управління (керівник П. Лисаківский). Проект виконувався згідно вимог реставраційного завдання. Науковий супровід за реставраційними роботами здійснювався Київським інститутом «Проектреставрація». Замовником реставрації була «Прикарпатська нафтова компанія».

Окремі елементи відновленої брами потребують ретельного завершення, проте це можливо тільки за умови продовження реставраційних робіт на інших спорудах комплексу коли постане питання її функційного пристосування.

Під час проведення реставраційних робіт на брамі розпочалися археологічні обстеження території навколо палацу Потоцьких. За висновками попередніх обстежень з’ясувалось, що палацовий комплекс необхідно відновлювати та пристосовувати до нових функцій в комплексі з дослідженнями і адаптацією навколишнього бастіону (так як це було зроблено в бастіоні по вулиці Новгородській).