В Івано-Франківську презентували дорожню карту учасників АТО


Сьогодні, 29 квітня в Івано-Франківську презентували дорожню карту для учасників АТО.

За словами заступника голови правління обласного центру учасників АТО Тараса Кузя, однією з пільг для учасників АТО є право отримання земельної ділянки, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Учасники АТО повинні знати куди піти та які документи подати щоб отримати земельну ділянку. Потрібно мінімізувати бігання по кабінетах", - зауважив Тарас Кузь.

Бійці АТО мають право на отримання землі для: ведення садівництва – 0,12 га, ведення особистого селянського господарства – 2,0 га, будівництва і обслуговування житлового будинку:  у селах – не більше 0,25 га, у селищах – не більше 0,15 га та в містах – не більше 0,10 га.

Звертатися за отриманням землі потрібно в ЦНАП або ж Держгеокадастр. Все залежить від цільового призначення землі. Там він повинен подати ряд документів. А саме заяву, копію паспорта, копію довідки або посвідчення УБД та копію ідентифікаційного коду.

Коли учасник АТО подав документи в ЦНАП він отримує квитанцію із зазначеним реєстраційним номером.

Ті хто бажають отримати землю під ОСГ або садівництво звертаються в Держгеокадастр. Там бійці АТО можуть отримати інформацію про вільні земельні ділянки.

Якщо учасники АТО відмовляються від запропонованої ділянки він переходить в кінець черги. Ватро зазначити, що є ріоритетність надання земельних ділянок. В першу чергу їх отримують родини загиблих, далі - поранені та останні - всі учасники антитерористичної операції.