В Івано-Франківську презентували книгу «Українська драма. Епізоди»


У них за плечима «крила середнього віку». В Івано-Франківську презентували книгу про провідних митців сучасного театру «Українська драма. Епізоди». Автор видання – театральний критик та журналіст Олег Вергеліс. Це – друковане дослідження творчої епохи Богдана Ступки. Відтак, українському акторові у книзі присвячене окреме есе. Не біографічне.

У виданні чимало нарисів про різних митців, режисерів, акторів сучасного українського театру. Про тих, хто створює та демонструє модерний, сміливий, унікальний репертуар. Олег Вергеліс відзначив особливість театрального мислення кожного з героїв книги. Зокрема, проаналізував стиль режисерів Дмитра Богомазова, Андрія Жолдака, Андрія Білоуса, Ростислава Держипільського, йдеться у сюжеті на Вежі.

«Космічний» режисер Івано-Франківського обласного муздрамтеатру Ростислав Держипільський визнає, режисерському хисту навчитися не можна. Він або є, або його немає.

Під час презентації Олег Вергеліс подарував книгу відомій актрисі Ірмі Вітовській. Окремий розділ книги присвячений її акторській майстерності. Іванофранківці почитати книгу зможуть у місцевих бібліотеках.