В Івано-Франківську презентували збірник творів про Майдан


В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відбулася презентація книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір». Зазначимо, що ініціатором заходу є Ірина Магрицька – доцент кафедри філології та перекладу ІФНТУНГ.

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» — це вже третій випуск серії друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 році вийшов перший випуск серії "45 історій Революції Гідності", у 2016 році другий – "Мистецтво на барикадах", інформує прес-служба ІФНТНГ.

Презентований том книги відображає на своїх сторінках події, які відбувалися в різних регіонах України – АР Крим, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській і Луганській областях. 

Захід розпочав проректор з науково-педагогічної роботи, професор Мандрик Олег Миколайович. Він зазначив, що університет — це осередок змін, адже саме молоді активні люди завжди були рушієм позитивних і кардинальних змін у суспільстві. Зокрема, 18 викладачів та понад 50 студентів ІФНТУНГ були учасниками АТО, це свідчить про те, що університет ніколи не залишався осторонь важливих подій, які відбувались у державі. На превеликий жаль, 2 студенти університету загинули, відстоюючи власну гідність, свободу та незалежність України. Минулого року, в рамках відзначення 50-річчя ІФНТУНГ, відбулось відкриття та освячення пам’ятного знаку загиблим студентам-воїнам АТО: Андрію Прошаку і Тарасу Зозулі. Також Олег Миколайович закликав студентів завжди залишатися патріотами нашої держави, гідно виконувати свою роль у навчанні, науковій діяльності, спорті та інших сферах, оскільки саме від молоді залежить щасливе та вільне майбуття України.

Звичайно, події 2013-2014 років залишили великий слід в історії української державності та стали темою для написання численних поезій, творів, пісень. Свій авторський вірш «Сіро-чорні дні», присвячений тому буремному часу, прочитав студент Інституту геології та геофізики Максим Карпенко.

Примірник презентованої книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір» був переданий до бібліотеки університету.