В Івано-Франківську проведуть гендерний аналіз, щоб врахувати його при плануванні територій


Розпочато впровадження ініціативи «Гендерний аналіз в м. Івано-Франківськ», підготовленої ГО «Центр муніципального та регіонального розвитку – ресурсний центр» спільно з управлінням економічного та інтеграційного розвитку.

В рамках ініціативи заплановано провести опитування та аналіз поточного стану врахування інтересів жінок та вразливих груп при плануванні міських територій, наданні муніципальних послуг, інформаційну кампанію щодо гендерно-чутливого планування міста.

21 серпня проведена перша зустріч з представниками виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (управління економічного та інтеграційного розвитку, управління інвестиційної політики, відділу сім’ї та гендерної політики, управління праці, фінансове управління). Учасники були поінформовані про суть ініціативи та оцінили врахування гендерних питань в бюджетних установах шляхом заповнення розробленої анкети.

Заплановано провести ще 9 зустрічей та провести соціологічне дослідження щодо гендерної чутливості містобудування, планування міського розвитку та надання муніципальних послуг. Результати будуть представлені на засіданні круглого столу в грудні поточного року.