В Івано-Франківську проведуть тренінг для людей із первинним імунодефіцитом


Повернути здоров’я. В Івано-Франківську проведуть тренінг для людей із первинним імунодефіцитом. Мова не про Віл-інфекцію. Це – порушення в імунній системі людського організму, пояснюють лікарі. Пов’язане із генетичним дефектом.

Ініціювали такий захід самі пацієнти та їхні батьки, аби спонукати медиків та хворих спільно шукати способи боротьби із недугою, пише ВЕЖА.

Якщо така дитина не отримує належне лікування, вона може померти у ранньому віці, застерігають медики. Однак, заспокоюють, імунодефіцит – не вирок. Це захворювання виліковне. І медицина має цьому не один доказ. Саме на боротьбу із хворобою спрямований тренінг, наголошують лікарі. Починати вирішили із моральної підтримки пацієнтів.

Це не лише арт-терапія. А й можливість об’єднати людей з імунодефіцитом в Україні. Організатори тренінгу обіцяють розіслати творчі роботи учасників майстер-класу по інших областях. Аби підтримати тих, хто стикнувся з такою ж проблемою. Наразі медики готують пробний тренінг. Проведуть його цих вихідних. На кафедрі дитячих хвороб Обласної дитячої клінічної лікарні.