В Івано-Франківську пройде десятий ювілейний VeloForum-2018


Івано-Франківськ виборов право приймати головну велоподію року – десятий міжнародний VeloForum-2018.

Ініціатором проведення конференції виступила громадська платформа “Тепле Місто” в рамках програми “Стала Мобільність”. Захід відбудеться уже наступної осені на заводі “Промприлад”.

Зазначимо, що VeloForum з 2009-го року збирає велоактивістів, громадських діячів, лідерів громадського сектору, урбаністів, транспортників та представників органів влади з України та країн Європи. Щороку за право приймати цю масштабну велоподію змагаються різні міста та громадські організації.

Головною метою Форуму є популяризація велосипедного руху, запровадження інфраструктурних змін та змін у законодавстві для безпеки і комфорту велосипедистів в Україні, налагодження комунікації та обговорення актуальних проблем та трендів.

“Приймати VeloForum у нашому місті - це велика честь, - зазначає куратор програми “Стала Мобільність” платформи “Тепле Місто” Володимир Радевич. - Івано-Франківськ виборов право стати господарем цієї масштабної конференції завдяки об’єднанню зусиль громадського сектору, представників велоініціатив, Патрульної Поліції та міської адміністрації. Дякуємо за підтримку”.

Організатори обіцяють на час проведення VeloForum перетворити Івано-Франківськ на велостолицю України.

Нагадаємо, що програма “Стала Мобільність”  платформи “Тепле Місто” має за мету сприяння забезпеченню потреб у вільному, безпечному, екологічно чистому та сталому пересуванні містом для всіх груп населення. В рамках програми діє проект “Велопарковки” та “Велошкола”.