В Івано-Франківську пройде мистецький форум


11 листопада в Івано-Франківську, в приміщенні готелю «Станіславів», відбудеться форум «Культурні проекти: ефективні практики у регіонах», який організовується в рамках програми «Наступний Проект» платформи «Тепле Місто».

Форум – це зустріч провідних спеціалістів культурної сфери країни із зацікавленою аудиторією Івано-Франківська та інших міст для глибшого обговорення і детальнішого опрацювання теми актуального стану культури в регіонах. Мета події – створення можливості осмислення, пошуку рішень та співпраці для представників мистецького середовища, студентів Інституту Мистецтв та культурних менеджерів.

Під час Форуму заплановані виступи спікерів та обговорення тем про культурні процеси в малих містах: виклики, рішення, практики, а також спільна дискусія у форматі відкритого діалогу.

Спікери: 
- Катерина Русецька / Kultura Medialna / Дніпро;
- Андрій Тужиков / Лабораторія культури / Чернівці;
- Христина Бойко / Центр Міської Історії / Львів;
- Марія Юрчак / Бункермуз / Тернопіль;

Серед тем, які обговорюватимуться: «Арт-інструменти маркетингу: мистецтво не заради мистецтва»; «Мистецькі інтервенції в публічних просторах»; «Постіндустріальна реальність та сучасне мистецтво».

Зазначимо, що участь у форумі безплатна. Обов'язкова реєстрація за посиланням – goo.gl/ivuxBU.

«В рамках програми «Наступний Проект» впродовж двох років щомісячно відбувалися події «Відкритого мистецького лекторію» і ще тоді в мене зародилася ідея сконцентровано зосередитись на дослідженні і опрацюванні теми культурних процесів в малих містах. Я знаю багато прикладів ефективних культурних проектів, що творяться амбітними професіоналами і культурними активістами. І часто це не лише про матеріальну спроможність, а про людський потенціал і ресурс, силу об’єднуватись і буди каталізаторами покращення ситуацій в містах. Ця подія створена для можливості почути досвід різних міст і прийняття виклику до зміни мистецького середовища і творення цих необхідних змін тут, у Івано-Франківську», – розповідає куратор програми Лілія Гоголь.