В Івано-Франківську пройде перший в Україні фестиваль історичної прози


Ще один цікавий фестиваль пройде в Івано-Франківську у травні. Фестиваль історичної літератури "Софія" - перший в Україні літературний фестиваль такого спрямування

Про це сьогодні під час прес-конференції, присвяченій майбутньому заходу, розповіли міський голова Руслан Марцінків, голова обласної організації НСПУ Євген Баран, письменник Степан Процюк та громадський діяч Ігор Кравчук.

ДІйство відбудеться 6-8 травня за участі відомих письменників з усієї України.
Спеціальні гості – лауреати шевченківської премії Василь Шкляр та Михайло Андрусяк. У рамках заходу заплановано тематичні розмови з авторами.

Фестиваль започатковує власну бібліотеку, яка спеціалізуватиметься на історичній літературі. До друку готується книга Сергія Трохима «1986.Чорнобильські хроніки», роман Степана Процюка «Інфекція», видання матеріалів В’ячеслава Чорновола «Україна починається з тебе» та ін.

Як зазначив Степан Процюк, в Україні має відбутись культурна децентралізація, і всі масштабні заходи не повинні базуватись лише в столиці. Відтак прийшла ідея організації автентичного загальноукраїнського фестивалю в Івано-Франківську.

«Є бачення, що цей фестиваль буде відбуватись на регулярній основі як частина програми святкування Дня міста», - підсумував Руслан Марцінків.