В Івано-Франківську пройшов перший тур студенської медичної олімпіади


У середу, 30 листопада, на кафедрі гістології, цитології та ембріології Івано-Франківського національного медичного університету відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з однойменної дисципліни, в якому взяли участь 26 студентів ІІ курсу медичного факультету.

«Завдання олімпіади передбачали контроль засвоєння теоретичних знань зі спеціальної і загальної гістології та ембріології, та вміння діагностувати мікропрепарати та електронні мікрофотографії, — розповідає завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології, професор Сергій Геращенко. — Учасники олімпіади давали письмову відповідь на два теоретичних питання – «Гістофізіологія та ембріогенез нирки» та «Морфологія крові. Формені елементи крові». Для діагностики студентам було запропоновано 60 комп'ютерних зображень органів і тканин, в яких необхідно було визначити 170 структурних компонентів».

Переможцем олімпіади стала Марія Мартинець (1-а група), яка нагороджена дипломом І ступеня. Дипломи ІІ ступеня отримали Альбіна Грицкевич (1-а група), Христина Шпирко (7-а група), Ірина Лозинська (2-а група). Маркіян Прийма (8-а група), Софія Червінська (33-а група) нагороджені дипломами ІІІ ступеня.

За високий рівень знань та умінь заохочувальними грамотами журі нагородило Олега Біласа (2-а група), Юлію Філяк (9-а група), Юрія Грицика (10-а Б група), Софію Бурак (7-а група), Петра Федяка (1-а група), Уляну Мойсеєву (9-а група).

За результатами університетського туру буде сформовано команду, яка захищатиме честь університету на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Гістологія, цитологія та ембріологія».