В Івано-Франківську приріст учнів у школах складає 2,1%


На засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради прийнято рішення щодо проекту «Про затвердження мережі загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів на 2013-2014 навчальний рік» на виконання Програми «Освіта міста Івано-Франківська. 2012-2015 роки», затвердженої рішенням 18 сесії Івано-Франківської міської ради шостого демократичного скликання від 29.12.2011 року (проект «Розвиток мережі», проект «Дошкілля», проект «Позашкільна освіта»).

Дане рішення прийнято з метою ефективного використання наявних приміщень загальноосвітніх навчальних закладів для організації навчально-виховного процесу, планування мережі перших класів на підставі обліку дітей шкільного віку в освітніх округах, оптимізації мережі двозмінного навчання, досягнення оптимальної наповнюваності класів на рівні 25 – 26 учнів, розширення мережі дошкільних навчальних закладів та дошкільних груп шляхом ефективного використання наявних приміщень.

З огляду на зростання кількості дітей 6-річного віку, незважаючи на скорочення кількості учнів 10-х класів, фактична мережа загальноосвітніх навчальних закладів зросла на 5 класів (457 учнів). Темп зростання кількості учнів становить 2,1%.

Мережа позашкільних закладів в порівнянні з попереднім навчальним роком зросла (відкрито Малу академію наук учнівської молоді як самостійний позашкільний навчальний заклад), однак кількість навчальних годин, передбачених для проведення занять, не змінилася.

Після введення ІІ черги ДНЗ № 17 «Ромашка» на 5 груп (284 дитини) зросте мережа дошкільних навчальних закладів.