В Івано-Франківську приспали майже 1500 безпритульних собак


З початку року працівниками КП «Полігон-ТПВ» відловлено більше 1700 бездомних собак. І лише незначна їх частина простерилізована.

Відповідно до вимог Євросоюзу та представників природозахисних організацій в Івано-Франківську одних бездомних тварин стерилізують та віддають у притулки чи у місця попереднього перебування, інших - присипляють.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» розповів директор Богдан Тимочко КП «Полігон-ТПВ».

Щодня працівники служби виловлюють приблизно 10-12 собак, яких спочатку обстежують, проводять вакцинацію і стерилізують. А хворих та агресивних собак піддають евтаназії, тобто присипляють.

«З початку року ми вже відловили 1773 собаки, з них – 309 простерилізовано. Всі інші ми умертвили з різних причин. У нас є спеціальні морозильні камери-морги, де ми їх тримаємо, а потім коли їх є певна кількість ми відправляємо на утилізацію в «Коломийський державний ветеринарно-санітарний завод», - пояснює Богдан Тимочко.

Здорових стерилізованих собак працівники служби повертають на попереднє місце  перебування, кому пощастить більше - забирають волонтери чи нові опікуни.