В Івано-Франківську розквітли сакури


Цвіт – із країни «сонця, що сходить», розпустився в Івано-Франківську. На вулицях міста розквітли сакури. Або, як їх ще називають у народі, «японські вишні». Щоправда, дерева ці не плодоносять. Проте настрій дарують – по-справжньому весняний, кажуть містяни.

Рясне рожеве цвітіння нині причепурило і подвір’я садівника Сергія Міхеєнка. Про своїх «домашніх улюбленців» чоловік може розповідати безупину.

Близько двадцяти років Сергій плекає свій сад. Усе, згадує, як у кращих романах, почалося із любові. До троянд. А пізніше почав вивчати «характери» немісцевих рослин. У його «володіннях», окрім декількох різновидів сакур, – близько трьох десятків сортів магнолій. Усе це, жартує, його діти, яких плекає на своєму подвір’ї до «повноліття». А це приблизно чотири-п’ять років – до першого цвіту. Далі – передає у добрі руки майбутніх господарів.

Щодня Сергій із дружиною завантажують частину «зеленого господарства» в автівку. Та відправляються на торги. Зараз, каже садівник, саме розпал весняного сезону. Бізнес у прямому сенсі розквітає.

Перші клієнти очікують Сергія ще біля воріт.

Марія Олексіївна працює по сусідству із Сергієвим подвір’ям. Зізнається, щодня задивляється на квітучий сад. Нині ж вирішила і собі подарувати весняний настрій.

У Японії період цвітіння сакури за урочистітю прирівнюють до національного свята. Особливо цінують останні дні буяння. Коли цвіт найбільш пишний. В Івано-Франківську таку картину, прогнозують фахівці, можна буде спостерігати у першій декаді травня.

Відео ВЕЖА.