В Івано-Франківську розповіли про пільги для бійців АТО в соціальній сфері


Сьогодні, 29 лютого в Івано-Франківську провели брифінг на тему "Права та пільги учасників АТО в соціальній сфері".

За словами заступника директора департаменту соцполітики ОДА Віталія Яворського, наразі на Прикарпатті є 5620 учасників АТО. Пільги для них розділені на декілька блоків, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як наголошує Яворський, кожний демобілізований боєць після повернення додому повинен спочатку звернутися у військомат та зареєструватися в управлінні соцзахисту.

Окрім пільг на житлово-комунальні послуги, департамент соцзахисту також забезпечує бійців безкоштовними путівками на оздоровлення.

В Івано-Франківську учасники бойових дій та учасники АТО забезпечені 100% пільгами на оплату комуналки. Натомість в області загалом - тільки на 75 %.

«На жаль, не всі райони надають цю пільгу, оскільки немає фінансування. Тож у таких районах пільги надають тільки учасникам бойових дій», - зауважив чиновник.

У департаменті соцполітики зауважують, що для учасників АТО до 5 травня передбачена разова грошова допомога. Однак її виплачують до 30 вересня. Щоб отримати цю виплату бійці повинні стояти на обліку.А скільки осіб її цьогоріч отримають - наразі ще невідомо.