В Івано-Франківську розроблять ДПТ під багаторівневий паркінг неподалік залізничного моста


Розмови про будівництво багаторівневого паркінгу по вулиці Незалежності ведуться уже рік. За цей час місто визначилося із ділянкою та навіть встигло передати її управлінню капітального будівництва. Тепер черга дійшла і до розробки детального плану території.

У квітні минулого року міська рада дала дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню капітального будівництва площею 0,30 га по вулиці Незалежності, для будівництва та обслуговування багаторівневого паркінгує, пише Побудовано

Сам же проект землеустрою місцеві депутати затвердили у жовті. Тоді УКБ отримало у постійне користування земельну ділянку площею 0,345 га по вулиці Незалежності, неподалік залізничного моста. За даними кадастрової карти, ділянка відноситься до категорії земель громадської забудови, що не суперечить меті будівництва.

Ділянка накадастровій карті  

Вчора, на сесії міської ради депутати прийняли ще одне важливе рішення – дали дозвіл управлінню капітального будівництва на розробку детального плану цієї території, з метою будівництва та обслуговування багаторівневого паркінгу. 

Ще один чотириповерховий паркінг може з'явитися біля будівлі Івано-Франківської облдержадміністрації. 

У грудні 2016 року, Департамент містобудування, архітектури і культурної спадщини видав містобудівні умови та обмеження на будівництво багаторівневого паркінгу на вулиці Грушевського, 21. Містобудівну документацію отримало комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

Відомо, що надземний гараж відкритого тип матиме 4 поверхи, а загальна площа споруди становитиме 7 872,99  м2. Будівля розрахована на 255 паркомісць.

По вулиця Грушевського, 21 знаходиться головна адміністративна будівля Прикарпаття. У її стінах розміщені органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади. Згідно даних кадастрової карти, за вказаною адресою, буквально у самому центрі Івано-Франківська, заходиться земельна ділянка площею 1,51 га. Її цільове призначення– «для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування». За законом, вона відноситься до земель громадської забудови.