В Івано-Франківську «шум» є, а скарг немає


«Івано-франківські торгові центри та магазини для приваблювання покупців полюбляють використовувати звукову рекламу. Прокручування рекламних роликів та відео-кліпів в центральній частині міста мешканцями міста вже сприймається як звичайна справа. Та все така гучність викликає не бажання придбати ту чи іншу річ, а швидше роздратування».

Таку думку в листі до редакції «Бліц-Інфо» виклала мешканка Івано-Франківська Марія Д.

Кореспондент «Бліц-Інфо» вирішив з’ясувати чи перевіряють рівень шуму на вулицях міста.

Начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Івано-Франківської СЕС Оксана Федорович пояснює, що перевірки рівня шуму на вулицях міста цьогоріч не проводились.

«Ми маємо право проводи такі заміри тільки після звернень громадян, яким заважає цей шум. До нас ніхто не звертався, тому й не було. Якщо будуть скарги, то обов’язково проводитимемо згідно чинного законодавства», - зауважує Оксана Зіновіївна.

Заступник начальника відділу звернень громадян Івано-Франківського міськвиконкому Наталія Шологон каже, що всі скарги такого типу скеровуються до відповідний структур, які вже й визначають чи є у даному випадку порушення законодавства.

«Тобто, всі скарги щодо порушення громадського спокою та розповсюдження реклами через зовнішні звукові пристрої торговими «точками» скеровуються до управління торгівлі. Цьогоріч їх було всього дві», - зазначає пані Шологон.

У розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» начальник управління торгівлі Івано-Франківського міськвиконкому Олег Гончак розповідає, що на всі скарги громадян з даного приводу обов’язково реагують.

«Та перевіряємо до тижня. До прикладу, нещодавно був випадок: звернулась мешканка Івано-Франківська щодо занадто голосної реклами торгового центру поряд з будинком, в якому вона проживає. Насправді виявилось, що це не реклама, а FM-радіо. А рівень шуму не перевищує так званої «вуличної» норми. Та ми все ж провели розмову з «власником» шуму, він погодився зменшити звук», - пояснює Олег Гончак.

В Івано-Франківську і справді багато використовується звукової реклама.І дратує  вона багатьох. Та, все ж, зарадити цьому пробують одиниці.