В Івано-Франківську скасували закупівлю сортувальної лінії для переробки сміття


Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради скасував результати торгів щодо закупівлі сортувально-подрібнюючого комплексу для сортування твердих побутових відходів м. Івано-Франківська.

У закупівлі взяли участь дві компанії: ТОВ «Флуітек Сістемз» (м.Суми) та ТОВ «Хаммель-Україна» (Львівська область, Жовківський район, с.Малехів), пише газета Галичина.

Тендерний комітет відхилив пропозиції обох учасників торгів.

Пропозицію ТОВ «Флуітек Сістемз» тендерний комітет відхилив через те, що на підтвердження учасник надав договір з «Ново-Краматорським машинобудівним заводом» на поставку запчастин, які не є аналогом сортувальної лінії. Також учасник надав дилерський контракт з польською фірмою Apel, який, на думку тендерного комітету, не підтверджує факту виконання аналогічних договорів. Крім того, учасник на підтвердження кваліфікаційних умов подав документи російською та польською мовами, що, на думку тендерного комітету, також є порушенням тендерного законодавства.

ТОВ «Флуітек Сістемз» оскаржило рішення про відмову в Антимонопольному комітеті України. 

«ТОВ «Флуітек Сістемз» надало документи, які підтверджують досвід продажу та обслуговування обладнання для переробки ТПВ нашим польським партнером. Було надано копію виконаної угоди продажу первинного подрібнювача для ТПВ потужністю 60 тонн на годину», - йдеться у скарзі підприємства.

Крім того, на підприємстві наполягають, що документація була надана українською мовою, а російською та польською документальні докази підтвердження досвіду постачання обладнання, які були отримані від польських партнерів. У «ТОВ «Флуітек Сістемз» вважають, що Закон України «Про публічні закупівлі» дозволяє надавати такі документи автентичною мовою.

Пропозицію ТОВ «Хаммель-Україна» тендерний комітет відхилив через те, що учасник подав технічні умови на товар російською мовою, що, на думку тендерного комітету, є порушенням вимог тендерної документації.

«Пропозиція ТОВ «Хаммель-Україна» цілком відповідає вимогам тендерної документації. Відхилення замовником даної пропозиції лише на підставі подання технічних умов російською мовою, яка, так склалося, в Україні є широковживаною та зрозумілою, виглядає формалізмом та порушує встановлені Законом України «Про публічні закупівлі» принципи: максимальної економії та ефективності, об’єктивності та неупередженості оцінки тендерних пропозицій», - йдеться у листі компанії на адресу тендерного комітету. 

Таким чином, тендерний комітет скасував результати торгів, оскільки до оцінки не допустили жодного з учасників.