В Івано-Франківську стадіон «Юність» закритий для занять спортом?


В Україні та на Прикарпатті чимало говорять про проблему залучення молоді до спорту.

В Івано-Франківську однією з перешкод до занять спортом стали закриті спортивні майданчики. Принаймні так стверджує читач у листі до редакції «Бліц-Інфо» .

«Є біля Космосу стадіон «Юність», який відноситься до спортивної школи. Він завжди закритий для простих людей, які просто хочуть побігати, чи пограти баскетбол наприклад. Доводиться перелазити паркани, ну і ще звідти можуть вигнати. От сьогодні вигнали дітей, які грали баскетбол чи взагалі має ця школа якесь ексклюзивне право на стадіон, який майже завжди пустий, чому нікому не можна там займатись спортом», - пише читач.

Кореспонденти «Бліц-Інфо» вирішили з’ясувати у чому насправді річ? І чому молоді люди та діти не можуть у будь-який вільний для них час займатись спортом на цьому стадіоні?

Як повідомив керівник стадіону «Юність» Василь Максимів справа в тому, що через ситуацію, яка мала місце раніше, працівники стали обережнішими та передбачливими. А щоб не було безладу в подальшому всі відвідини стадіону фіксуються у спеціальному журналі.

«Минулого року у нас на стадіоні загинула дитина, бувало, що молодь розпивала алкогольні напої тому ми прийняли необхідні міри. Тепер всі, хто хоче позайматись на стадіоні, в час коли стадіонне зайнятий спортивними секціями, спочатку мають записатись у спеціальному журналі в чергового»,- зауважує Василь Максимів.