В Івано-Франківську стартувала баскетбольна «Ліга університетів»


В Івано-Франківську започаткований оригінальний баскетбольний турнір – «Ліга університетів», до участі в якому зголосилися команди однойменних ВНЗ – Прикарпатського національного університету, Національного технічного університету нафти і газу та Івано-Франківського факультету Національного університету «Одеська юридична академія». Четвертим учасником змагань стала збірна команда викладачів місцевих вузів.

Стартувала «Ліга університетів» у спорткомплексі ІФНТУНГ матчем господарів майданчика та «Юракадемії». На урочистому відкритті змагань виступили президент міської федерації баскетболу Ірина Долішня та організатор турніру, перший тренер БК «Говерла» Олег Пелех. Вони побажали гравцям вдалої гри та висловили надію, що турнір стане традиційним, повідомляють Версії.

Стартовий матч Ліги виявився видовищним та інтригуючим. Перша чверть гри пройшла під диктовку господарів і завершилась із рахунком 19:14 на їхню користь, чому посприяли три поспіль влучних триочкові кидки. У другій чверті гра вирівнялась, і на велику перерву команди пішли за рахунку 33:32 на користь «нафтовиків».

Відпочинок більше пішов на користь гостям: після перерви «юристи» просто приголомшили суперників спуртом 10:0. Рахунок перед вирішальною чвертю (44:41 на користь «Юракадемії»), тим не менш, залишав більше підстав для оптимізму для команди ІФНТУНГ, з огляду на «ветеранський» склад та коротку лаву запасних у їхніх суперників. Однак, як не дивно, в останній десятихвилинці «Юракадемія» виглядала менш втомленою, ніж молоді «нафтовики», і швидкими контратаками зміцнила свою перевагу. Фінальний свисток зафіксував перемогу «юристів» 69:55. Цікавий факт: стартова п’ятірка господарів набрала лише 20 очок за гру, тоді як «основа» суперників – 58 очок.

 

ІФНТУНГ – «Юракадемія» 55:69 (19:14, 14:18, 8:12, 14:25)

 

Найкращі бомбардири:

ІФНТУНГ: Семенютин – 21, Савицький – 14.

«Юракадемія»: Філевич – 22, Чіпка – 16.

 

В іншому матчі першого туру «Ліги університетів» зустрілися команда ПНУ та збірна викладачів. Тут рівна боротьба точилася лише в першій чверті, доки за рахунку 13:12 студенти не зробили неймовірний ривок 16:1. В подальшому молоді гравці домінували на майданчику, дозволивши викладачам звести внічию лише заключну десятихвилинку. Гра завершилась впевненою перемогою «прикарпатців» над удвічі старшими суперниками.

 

ПНУ – викладачі 78:53 (29:13, 18:14, 16:11, 15:15)

 

Найкращі бомбардири:

ПНУ: Барложецький – 17, Мацьків – 14.

Викладачі: Вашкевич – 19, Пелех – 13.