В Івано-Франківську стартувала зимова хвиля “Міських Ґрантів”


21 серпня під гаслом “Роби зміни” стартувала зимова хвиля програми “Міські Ґранти” від платформи “Тепле Місто”, спрямованої на підтримку соціальних ініціатив у Івано-Франківську. Загальний бюджет конкурсу збільшився з 60 до 80 тис. грн.

Тож тепер максимальна сума на один проект становить 20 тис. грн. Заявки можна подавати з 21 серпня до 21 вересня включно.

Проекти, що подаються на конкурс, мають бути некомерційними, приносити користь місту і громаді та відповідати одному з семи визначеними тематичними напрямкам програми. Зокрема, це:

  • міський простір: міське середовище, вуличні меблі, зелені зони, дружність міста до всіх груп мешканців;
  • сучасне мистецтво: події, виставки, мурали, перформанси, просвітницькі проекти;
  • гарячий спорт: вуличний спорт, масовий спорт, рекреаційні активності в місті;
  • стала мобільність: велосипедний рух, пішохідний рух, громадський транспорт;
  • екологія та енергоефективність: демонстраційні проекти, змагання, квести;
  • прогресивна освіта: неформальна, альтернативна, сучасна, практична, а також ініціативи, пов’язані зі змінами традиційної системи освіти;
  • розвиток прогресивного підприємництва: проекти, направлені на активізацію в бізнес-середовищі міста інтелекту, спроможності, сталості та взаємодії з іншими.

Важливо, що команда платформи “Тепле Місто” жодним чином не впливає на оцінювання проектів та вибір переможців. Для кожної хвилі “Міських Ґрантів” запрошуються незалежні експерти, які обирають переможців.

“Після завершення прийому заявок експерти оцінюють надіслані проекти за 8 критеріями, такими як актуальність, зрозумілість, інноваційність, ефективність та стійкість проекту, компетентність команди, залучення цільової аудиторії та тому наскільки проект сприяє розвитку співпраці між жителями, організаціями та установами.

8-10 команд, які отримали найбільшу кількість балів проходять в ІІ тур, що передбачає співбесіду з незалежною комісією. Відповідно, після 15 хв. співбесід експерти визначають 4 проекти, які отримають організаційну та фінансову підтримку від платформи”, – розповідає координатор програми “Міські Ґранти” Назарій Максимів.

Дізнатися детальніше про умови конкурсу можна на сайті платформи “Тепле Місто”, або на сторінці у Facebook.