В Івано-Франківську створили власну криптовалюту


.Минулої суботи в Івано-Франківську, в Університеті Короля Данила, традиційно відбувся наймасштабніший щорічний ІТ захід нашого міста - IT Rally Starters.

Кожного року ця подія збирає в одному місці найкрупніші ІТ компанії міста та всіх зацікавлених у сфері ІТ. Компанії прагнуть якомога креативніше та ефектніше представити себе на Rally. І все більше інтересу з боку відвідувачів викликає цей захід - цього року кількість зареєстрованих перевищила 700 осіб.

Цього року захід став особливим тому, що в його рамках було створено криптовалюту, яку відвідувачі могли здобувати (майнити), та обмінювати (купувати) різноманітні подарунки.Така ідея виникла в компанії [bvblogic].

“Сьогодні лише ледачий не говорить про криптовалюти, проте далеко не кожен справді розуміє, як працює ринок криптовалют, звідки та валюта береться і що з нею відбувається. Ми хотіли трохи спрощено, проте доволі реалістично показати, як все працює. Тому створили свою віртуальну валюту - [bvbcoin], який учасники заходу могли здобувати виконуючи різні завдання, які надходили їм у нашому Telegram боті. За виконання завдань учасникам нараховувались бали, за які згодом їм начислялись наші койни. Курс валюти змінювався протягом дня, як і в реальних умовах ринку. На початку дня курс койну до балів був 1 до 10, а в кінці дня - 1 до 28. Загалом ми роздали 18440 балів. Ми не могли це передбачити чи спрогнозувати, розвиток подій відбувався природньо, як на справжньому ринку криптовалют.” - розповідає Ігор Ребега, програміст компанії [bvblogic]

“Чесно кажучи, ми навіть не сподівались на таку неймовірну активність учасників заходу. Загалом наша система налічила 217 активних користувачів, які “майнили” наші [bvbcoin] та боролись за призи. Вже протягом першої години ми мали 50 перших учасників. Це дуже приємно, що студенти, які є основною аудиторією IT Rally Starters, так активно відреагували на нашу ідею. Вони протягом лічених секунд вирішували задачі, які ми надсилали в Telegram Bot. Наша ідея допомогла учасникам заходу на один день заглибитись у світ криптовалют та відчути себе майнерами.” - каже Уляна Калинюк, HR Department Manager [bvblogic].